A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Черг на персоналізацію документів більше не має – закордонні паспорти видають вчасно по всій Україні

Дата: 13.08.2018 10:27
Кількість переглядів: 380

   Фото без описуЧергу на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті «Україна» повністю ліквідовано – документи видаються у встановлені законодавством строки – протягом 7 та 20 робочих днів, в залежності від суми оплаченого адміністративного збору - про це розповів Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк під час брифінгу 26 липня.

    Протягом останніх 2 років у всіх областях України було суттєво збільшено потужності з оформлення паспортів:  у підрозділах міграційної служби кількість робочих станцій для оформлення біометричних документів збільшено більш як у три рази, крім того - понад 80 центрів надання адміністративних послуг за сприяння міграційної служби розпочали прийом заяв громадян на оформлення ID-карток та закордонних паспортів.

      Після запровадження безвізового режиму ЄС для України попит на закордонні паспорти зріс у кілька разів, що спричинило не лише черги на оформлення документів, але й чергу на персоналізацію паспортів виробником - Поліграфкомбінатом “Україна” - траплялися затримки у видачі документів.

      На Поліграфкомбінаті «Україна» у січні 2018 року запроваджено додаткову лінію персоналізації документів, що дозволило більш як у два рази збільшити кількість закордонних паспортів, які підприємство персоналізує щодоби.

      Безпрецедентні заходи, яких було вжито після різкого зростання попиту на закордонні паспорти, починаючи від запровадження безвізового режиму ЄС для України, дозволяють сьогодні оформлювати щодня понад 20 тисяч закордонних паспортів та понад 5 тисяч ID-карток. При цьому, у населених пунктах, де місцева влада запровадила прийом заяв на оформлення біометричних документів у центрах надання адмінпослуг (ЦНАП), черги на оформлення на сьогоднішній день практично відсутні.

        Так у місті Полтаві працює Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Полтавської міської ради  за адресою вул. Соборності, 36, також є ЦНАПи у містах Кременчук та Миргород, де приймають документи на оформлення біометричних документів.

      Загалом, починаючи з січня 2018 року, включаючи липень місяць, на Полтавщині було оформлено близько 91 тис. біометричних паспортів для виїзду за кордон, за якими українці можуть подорожувати до країн ЄС без віз.

      Адреси та контактні телефони підрозділів Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області, а також ЦНАПів знаходяться на веб-сайті ДМС України: http://dmsu.gov.ua. Також в Управлінні працює телефон «Гаряча лінія»: (05322) 608969.

УДМС України в Полтавській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь