A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 31.07.2019 16:59
Кількість переглядів: 236

 

 

    За оцінкою Міжнародної організації праці, жертвами примусової праці є 21 млн людей, серед яких найбільше жінок і дітей.

В рамках відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми в Козельщинській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості відбувся захід для безробітних громадян проведений фахівцем системи безоплатної правової допомоги Аліною Литовченко спільно зі старшим інспектором сектору пробації Іриною Жадан та провідним фахівцем з питань зайнятості Мариною Касай.

Всесвітній день протидії торгівлі людьми проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році, починаючи з 2014 року світова спільнота відзначає його 30 липня. У даний момент найбільш повне визначення торгівлі людьми дає ”Протокол з попередження торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми”, який доповнює Конвенцію ООН про боротьбу з транснаціональною організованою злочинністю. Протокол є основним сучасним документом, спрямованим на боротьбу з цим злочином. Він визначає торгівлю людьми як: здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховання чи отримання людей шляхом погрози силою або її застосування чи інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою чи вразливістю стану або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

З приведених вище визначень випливає, що торгівля людьми – це сукупність таких ознак: вербування, перевезення, передача, продаж, усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу, використання шантажу, погроз, насильства.

В результаті проведення заходу всі присутні зробили висновок, що дана тема є актуальною та болючою для нашого суспільства, про яку не потрібно мовчати, а навпаки говорити про те, що ж потрібно робити, щоб протидіяти торгівлею людьми та куди можна звернутися, якщо це сталося з вами.

Матеріал підготувала провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Козельщинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості Касай Марина Вікторівна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь