A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

1 грудня - День боротьби зі СНІДом

Дата: 02.12.2019 16:20
Кількість переглядів: 175

 

 

    Всесвітній день боротьби зі СНІДом уперше відзначався 1 грудня 1988 року за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу. З того часу вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Саме тому, 02 грудня 2019 року, старшим інспектором Козельщинського районного сектору філії Центру пробації в Полтавській області Іриною Жадан, на базі Козельщинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості, було проведено інформаційно-профілактичний захід для підобікових суб’єктів пробації та клієнтів служби зайнятості.

У ході семінару Ірина Жадан розповіла присутнім, що на жаль, Україну визнано державою, яка від ВІЛ/СНІДу в Східній Європі постраждала найбільше. Сьогодні в нас офіційно зареєстровано 49 тис. осіб, що мають статус ВІЛ-позитивних. Серед них майже 4 тис. дітей у віці до 14 років. У тенетах СНІДу перебувають понад 3 тис. громадян України, з яких понад 100 дітей. Це офіційна статистика, зареєстрована в Українському центрі профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України. Міжнародні експерти вважають, що ВІЛ-позитивних у нас значно більше. Також, у ході заходу старший інспектор наголосила, що кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожний дім, кожну сім'ю. ВІЛ-інфекція становить велику небезпеку для людей і суспільства. Тому про неї треба знати всім та спільно вирішувати цю проблему. Необхідно докладно вивчати правду про ВІЛ-інфекцію та інформувати про це членів родини.

«Пам'ятайте, що Ви можете запобігти зараженню ВІЛ-інфекцією! Уникання ризикованої поведінки є найліпшим способом зберегти своє здоров'я і життя!» - на завершення заходу додала Ірина Жадан.

Провідний фахівець з питань зайнятості Козельщинської районної філії Полтавського ОЦЗ Касай М.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь