A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Соборність України – одна з важливих тем історії України.

Дата: 23.01.2020 15:11
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

 

   Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складною.

Щороку 22 січня український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. І саме тому на базі Козельщинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості, 22 січня 2020 року, старшим інспектором Козельщинського районного сектору філії Центру пробації в Полтавській області Іриною Жадан спільно з головним спеціалістом відділення «Козельщинське бюро правової допомоги» Ілоною Луценко було проведено просвітницький, інформаційно-виховний семінар для суб’єктів пробації та безробітніх осіб, які перебувають на обліку районного центру зайнятості.

У ході заходу присутнім розповіли, що минув 101 рік відтоді, як Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися й утворили єдину соборну українську державу. Цей день став символом нерозривного зв’язку між усіма поколіннями борців за незалежність України, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність української нації. Також, під час семінару Ірина Жадан поінформувала присутніх про те, що соборність включає у себе єдність і згуртованість. Ідея всеукраїнської єдності формувалися ще з часів Київської Русі, Галицько-Волинської держави, визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, Гетьманщини, а реалізувалась ця мрія 22 січня 1919 року о 12:00 годині на Софійській площі м. Києва, коли розпочалася  урочиста  церемонія  проголошення  Акту  злуки. Офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року.

«Саме сьогодні, ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної Вітчизни. Адже Вичастинка народу. Без вас, без усіх нас немає ні народу, ні  історії. І нам творить нову історію держави, що займе належне місце серед  вільних  і рівних країн нашої планети» - наостанок додала Ірина Жадан.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь