A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформаційні вебінари – найбезпечніша форма консультування клієнтів служби зайнятості під час карантину.

Дата: 07.05.2020 16:46
Кількість переглядів: 8051

Фото без опису

 

   Днями за допомогою zoom-зв’язку провідним фахівцем Козельщинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості Мариною Касай  було проведено інформаційний вебінар «Особливості роботи служби зайнятості на період карантину». Через месенджер, Viber та електронну пошту на захід були запрошені особи, які набули статусу безробітного під час дії карантину, тобто ті, які надавали свої документи на реєстрацію засобами електронного зв’язку або через скриньку для прийому кореспонденції.
            На вебінарі фахівець проінформувала слухачів про основні послуги державної служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання ( у тому числі і в умовах карантину) за допомогою електронних сервісів державної служби зайнятості. Було зазначено, що подати заяви на реєстрацію в зручному для Вас центрі зайнятості можна трьома способами: через скриньку для кореспонденції, через електронну пошту та на порталі «Дія». Також обговорювалися питання особливості реєстрації безробітних, надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю у період встановлення карантину.
            Окрему увагу Марина Касай приділила «Освітньому порталу», «Профорієнтаційній платформі» та консультаційній мережі «Моя професія» завдяки яким служба зайнятості вирішує питання щодо сприяння оптимальному вибору або зміні людиною сфери трудової діяльності (професії) відповідно до її професійних інтересів, нахилів, здібностей, рівня професійної підготовки, стану здоров’я та з урахуванням потреб ринку праці. Фахівець наголосила, що безробітні громадяни мають можливість отримати інформаційні та консультаційні послуги, пройти профвідбір перед направленням на профнавчання або на співбесіду з роботодавцем. Учасники вебінару  дізналися про послуги професійного навчання в центрах професійно-технічної освіти ДСЗ за нашим направленням.
            Також, представник центру зайнятості нагадала усім слухачам про можливість пошуку роботи в умовах карантину. Можна звертатися до Вашого кар’єрного радника або ж  до відділу рекрутингу, робота якого полягає в ролі посередника між роботодавцем та шукачем роботи. Фахівці відділу здійснюють оперативний та ефективний пошук кандидатів відповідно до вимог роботодавця, та одночасно із цим, пошук роботи для незайнятих громадян.

            Зазначимо, що впровадження службою зайнятості таких інформаційних вебінарів не лише заощаджує час безробітних громадян, а й дбає про їх безпеку, здоров’я та обізнаність в загальних питаннях зайнятості.

Важливо: до завершення карантину проведення інформаційних вебінарів діє на постійній основі. Оголошення щодо проведення наступних вебінарів чекайте на нашій сторінці Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь