A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

УВАГА! ВАКАНСІЯ!

Дата: 12.01.2021 16:31
Кількість переглядів: 2465

 

   Керуючись рішенням двадцять п’ятої сесії сьомого скликання Козельщинської селищної ради 22 травня 2020 року «Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти комунальної власності Козельщинської селищної ради», на виконання наказу відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Козельщинської селищної ради № 4 від 11.01.2021, відбудеться конкурсний відбір на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти:

 

1. Найменування і місцезнаходження закладу

Солоницький ліцей Козельщинської селищної ради

 39140

Полтавська область

Кременчуцький район

с. Солониця

вул. Центральна, буд.29

тел.: (05342)33755

e-mail:  pokoz.solon@gmail.com

http://nz.ua/school/wall?id=20424

2. Найменування посади – директор.

3. Умови оплати праці

На керівника закладу загальної середньої освіти поширюються умови оплати праці, умови надання щорічних відпусток та інші пільги, встановлені законодавством для керівних працівників закладів загальної освіти усіх типів і найменувань.

3.1. Посадовий оклад - 14-18 тарифний розряд ЄТС (додаток 2 постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 №1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери»).

3.2. Підвищення посадового окладу:

  • за керівництво групами подовженого дня (за наявності в закладі не менше двох таких груп) – 5 % від посадового окладу (наказ Міністерства освіти України від 15.04.1993 № 102);
  • підвищення на 10 % відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників».

3.3. Надбавка за вислугу років  - 10 - 30% від посадового окладу (Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічних та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 № 78).  

3.4. Надбавка за престижність педагогічної праці – 20 - 30 % від посадового окладу (постанова Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 № 373 "Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування").

3.5. Надбавка за складність та напруженість у роботі згідно з контрактом  в розмірі до 50 % від посадового окладу (наказ Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та

3.6. Преміювання здійснюється за рішенням відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Козельщинської селищної ради у межах наявних коштів на оплату праці.

3.7. Щорічна основна відпустка 56 календарних дні (Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 № 346) з виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення в розмірі посадового окладу.

 

4. Кваліфікаційні вимоги до керівника закладу відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту»

Керівником закладу загальної середньої освіти може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років, організаторські здібності, стан фізичного і психічного здоров’я, що не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу.

 

5. Вичерпний перелік документів, що подається до конкурсної комісії:

-  заява про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних  відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;

-  автобіографія та/або резюме (за вибором учасника конкурсу);

-  копія паспорта громадянина України;

- копія документа про вищу освіту (з додатком, що є його невід’ємною частиною) не нижче освітнього ступеня магістра (спеціаліста);

-  документ, що підтверджує вільне володіння державною мовою;

- копія трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж   педагогічної (науково-педагогічної) роботи не менше трьох років на день їх подання;

-  довідка про відсутність судимості;

- довідка про проходження попереднього (періодичного) психіатричного   огляду;

-  2 фотокартки (4*6см);

-  мотиваційний лист, складений у довільній формі;

- особа може надати інші документи, що підтверджують її професійні та/або моральні якості.

 

6.  Кінцевий строк та місце подання документів для участі у конкурсі

Документи, зазначені в пункті 5, подаються до комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Козельщинської селищної ради Полтавської області» з 13.01.2021 по 10.01.2021 з 09.00 – 16.00; обідня перерва 12.00 – 13.00.

7. Дата та місце початку конкурсного відбор 

Конкурсний відбір проводиться у два етапи:

- І етап (перевірка знання законодавства України та професійних компетентностей шляхом письмового виконання ситуаційного завдання) розпочинається 19.02.2021 року о 10.00 у Козельщинському ліцеї Козельщинської селищної ради Полтавської області.

- ІІ етап (публічна презентація перспективного плану розвитку закладу освіти та співбесіда) розпочинається 19.02.2021 року об 11.30 у Козельщинському ліцеї Козельщинської селищної ради Полтавської області.

 

8. Складові  конкурсного відбору та їх тривалість

8.1. Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:

- перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, зокрема Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти відповідно до наказу Міністерства освіти та науки України від 19.05.2020 № 654 «Щодо примірного переліку питань» шляхом письмової відповіді на білет;

- перевірки професійних компетентностей, що відбувається шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;

- публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти комунальної власності Козельщинської селищної ради (далі - Конкурсна комісія) щодо проведеної презентації

8.2. Іспит складається з 30 тестових питань, що сформовані у білети.

8.3.Кандидати, які набрали 16 і більше балів, допускаються до вирішення письмового ситуаційного завдання.

8.4. Ситуаційне завдання вирішується письмово державною мовою не довше 30 хвилин. Кандидат обирає одне із запропонованих варіантів ситуаційних завдань шляхом витягування його із попередньо запакованого конверту під час проведення конкурсного відбору.

8.5. Після закінчення часу, відведеного на вирішення ситуаційного завдання, проводиться перевірка шляхом оцінювання ситуаційного завдання кожним членом комісії індивідуально. Загальна оцінка формується шляхом визначення середнього арифметичного значення індивідуальних балів членів Конкурсної комісії.

8.6. Кандидати, які за результатами іспиту набрали більше 19 балів, допускаються до публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу освіти та співбесіди. Тривалість презентації не більше 10 хвилин.

8.7. Публічна та відкрита презентація проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов’язків. Під час презентації не ставляться запитання щодо політичних поглядів, релігії, етнічного походження, матеріального становища, соціального походження або питання, які можуть бути розцінені як дискримінаційні.

                               Приклади тестових завдань для проведення конкурсу на посаду

                                           керівника закладу загальної середньої освіти

Приклад 1: Який тип закладу забезпечує здобуття базової середньої освіти?

1) початкова школа;

2) гімназія;

3) ліцей;

4) науковий ліцей.

 

Приклад 2: Хто затверджує статут закладу освіти?

1) засновник або уповноважений ним орган (особа);

2) керівник закладу освіти;

3) колегіальний орган управління закладу освіти;

4) колегіальний орган громадського самоврядування закладу освіти.

 

Приклад 3: Що містить освітня програма?

1) вимоги до осіб, які можуть розпочати навчання за програмою;

2) перелік освітніх компонентів та їх логічну послідовність;

З)загальний обсяг навчального навантаження та очікувані результати навчання здобувачів освіти;

4) всі відповіді вірні.

 

Приклад 4: Які форми здобуття освіти є індивідуальними?

1) денна, вечірня, заочна, дистанційна, мережева;

2) дистанційна, мережева, дуальна, педагогічний патронаж;

3)екстернатна, сімейна (домашня), педагогічний патронаж;

4) екстернатна, сімейна (домашня), педагогічний патронаж, дистанційна.

 

Приклад 5: Що належить до обов'язків засновника закладу освіти?

1) сприяти розвитку здібностей здобувачів освіти, формуванню навичок здорового способу життя, дбати про їхнє фізичне і психічне здоров'я;

2) ініціювати і брати участь у дослідженнях з питань освіти та оприлюднювати результати таких досліджень;

3) повідомляти уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України та службі у справах дітей про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти;

4) забезпечити утримання та розвиток матеріально-технічної бази закладу освіти на рівні, достатньому для виконання вимог стандартів освіти та ліцензійних умов.

 

Зразок ситуаційного завдання

           У п’ятому класі закладу загальної середньої освіти є учень, у якого певні проблеми з поведінкою. Вкотре батьки класу приходять до директора школи з проханням забрати учня з їхнього класу. При цьому зауважують, що, якщо так не станеться, то будуть скаржитися начальнику відділу освіти.

Якими мають бути подальші дії директора школи, щоб конструктивно вирішити проблему?

  1. Прізвище та ім’я, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка уповноважена надавати інформацію про конкурс та приймати документи для участі у конкурсі

           Абрамова Яна Олександрівна, консультант комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Козельщинської селищної ради Полтавської області», тел.: 3-12-75, e-mail:koz.cprpp@ukr.net.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь