A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ ТРАВИ - ЦЕ ЗЛОЧИН!

Дата: 20.03.2020 15:33
Кількість переглядів: 265

 

   Козельщинського РС занепокоєний тим, що останнім часом спостерігається ріст пожеж по причині випалювання громадянами сухої трави на відкритих ділянках, на узбіччях доріг, поблизу лісових масивів та поряд з житловими будинками. Станом на 18.03.2020 р. на території області

виникло 486 пожеж що значно перевищує минулорічний показник. Впродовж минулого тижня пожежні підрозділи залучались до ліквідації від 15 до 20 пожеж щоденно що є катастрофічним показником. За останній тиждень Козельщинський пожежний підрозділ по декілька разів на добу залучається до ліквідації пожеж в природних екосистемах.

 Через такі підпали вогонь знищує великі площі сільськогосподарських та мисливських угідь, а димові завіси від палаючого узбіччя автомобільних доріг може призвести до виникнення дорожньо-транспортних пригод. Інколи вогнище розведене у безпосередній близькості до приватних господарств призводить до загорання господарчих чи житлових будівель.

З початку березня 2020 року на території району ліквідовано 12 пожеж в природних екосистемах на загальній площі близько 22 гектар.

Бентежить той факт що населення не бажає усвідомлювати всю небезпеку та негативні наслідки до котрих призводять чи можуть призвести пожежі а подекуди і перешкоджають їх ліквідації.

ДСНС попереджає: спалювання сухої трави може не тільки призвести до масштабних пожеж, а й стати загрозою вашому життю. Такі пожежі супроводжуються шкодою для екології і завдають значних матеріальних збитків при їх ліквідації. Саме тому не користуйтеся вогнем для очищення території. Очищення вогнем зазвичай занадто дорого обходиться і тим, хто запалив сірника, і тим, хто гасить полум’я.

Згідно статті 245 Кримінального Кодексу України - знищення  або   пошкодження  сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються штрафом від 5100 до 8500 гривень або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

 

Начальник Козельщинського РС                                                         Андрій ОСТАПЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь