A A A K K K
для людей із порушенням зору
Козельщинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Державна реєстрація потужностей операторів ринку харчових продуктів.

Дата: 08.11.2022 16:28
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

 

   Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі - Закон) потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу, підлягають державній реєстрації в порядку, затвердженому наказом Мінагрополітики від 10.02.2016 р. №39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12.03.2016 р. за № 382/28512.

Стаття 1 Закону надає визначення таких термінів:

оператор ринку харчових продуктів (далі - оператор ринку) - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог цього Закону та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. До операторів ринку належать фізичні особи, якщо вони провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів або інших об’єктів санітарних заходів. Оператором ринку також вважається агропродовольчий ринок;

первинне виробництво - виробництво та вирощування продукції, у тому числі збір урожаю, доїння, розведення тварин до забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин, а також потужності, а саме споруди  або  комплекси споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, територія, що використовується у виробництві, обігу;

обіг - реалізація та/або зберігання харчових продуктів для цілей реалізації, включаючи пропонування до реалізації та/або іншої форми передачі, реалізації, розповсюдження або будь-яку іншу форму передачі незалежно від її здійснення на платній чи безоплатній основі;

Державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку, в тому числі транспортний засіб, що використовується як потужність з реалізації харчових продуктів кінцевим споживачам.

Заява подається оператором ринку не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужності.

Державна реєстрація потужності здійснюється Кременчуцьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою: 39100, Полтавська область, Кременчуцький район, смт. Козельщина, вул. Остроградського,7, протягом 15 робочих днів після отримання. Державна реєстрація потужності здійснюється безоплатно. Заяву можна подати особисто, надіслати поштою або надіслати, на електронну пошту установи ([email protected],  [email protected]), а також за допомогою Порталу Дія.  Про державну реєстрацію потужності та її особистий реєстраційний номер буде повідомлено оператора ринку протягом 10 робочих днів після прийняття заяви.

Не дивлячись на те, що даний процес триває вже 6 років, станом на 01 листопада 2022 року на території колишнього Козельщинського району зареєстровано лише 378 потужностей операторів ринку, в тому числі сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств 101, при наявності 193. Деякі товаровиробники вже самі звертаються з проханням щодо реєстрації, стикаючись з труднощами з реалізацією власної продукції, тому що підпунктом 5 пункту 1 статті 37  Закону забороняється обіг харчових продуктів, вироблених на потужностях, повідомлення про реєстрацію яких не було зроблено оператором ринку.       Крім цього статтею  65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»  передбачено відповідальність за виробництво та/або обіг харчових продуктів на незареєстрованої потужності.

Тому, оператори ринку харчових продуктів (товаровиробники, фізичні особи - підприємці, власники магазинів, тощо) щоб уникнути можливих майбутніх проблем, будь ласка, вчасно звертайтесь для проведення державної реєстрації.

 

В.о. начальника Кременчуцького

районного управління                        Володимир БАРЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь